Ajankohtaisia asioita yrittäjyydestä kiinnostuneille, mm. vuoden oulunseutulainen uusyritys, omistajanvaihdos ja yrittäjyysinfot.

Tähän uutiskirjeeseen on kerätty ajankohtaisia asioita yrittäjyydestä kiinnostuneille sekä yrityksen perustamista suunnitteleville, yritystä perustamassa oleville sekä jo yrittäjinä toimiville henkilöille Oulun seudulla.

UUTISIA

Vuoden 2021 Oulun seudun uusyritykseksi valittiin Rajobit

Oulun seudun Uusyrityskeskus valitsi vuoden 2021 uusyritykseksi ohjelmistorobotiikkapalveluita tuottavan Rajobit Oy:n. Palkinto jaetaan vuosittain 2–5 vuotta toimineelle, kannattavaa liiketoimintaa harjoittavalle yritykselle, joka on perustettu Uusyrityskeskuksen avustuksella. Tänä vuonna valinnassa huomioitiin myös yrityksen selviytyminen korona-aikana.

Valinnassa painaotettiin Rajobitin toimitusjohtajan Joni Ranta-Eskolan rohkeutta vaihtaa yli 10 vuoden vakituinen työsuhde riskialttiiseen yrittäjyyteen. Ranta-Eskola uskoo, että Rajobitin valttikortit palkinnon saamiselle ovat olleet työyhteisön ammattitaito ja kannattava kasvu.

Lisätietoa Rajobitistä www.rajobit.com

Lue koko uutinen täältä

Omistajanvaihdos hyvä vaihtoehto yrittäjänä aloittamiseen

Yrittäjäksi aikovan kannattaa aina harkita jo olemassa olevan yrityksen ostamista. Toiminnassa olevasta yrityksestä voi ja kannattaa maksaa, koska uuden yrityksen aloittaminen on kallista ja rahaa kuluu ennen asiakasvirran aikaansaamista. Eikä asiakkaiden saaminen uuteen yritykseen ole koskaan varmaa. Ostamalla olemassa olevan yrityksen sinulla on valmis asiakasvirta ja toimiva tekniikka. Silloin voit olla varmempi siitä, että asiakasvirtasi on hyvä alusta alkaen.

Tiistaina, 2.11.2021 pidetään Oulussa valtakunnalliset omistajanvaihdostreffit ja -klinikka, joihin voivat osallistua sekä potentiaaliset yrityksen ostajat että myymistä harkitsevat yrittäjät. Tapahtumaan osallistuu eri alojen asiantuntijoita, joilta saa asiantuntija-apua omistajanvaihdokseen liittyen. Tapahtumaan voi osallistua Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien tiloissa Isokatu 4:ssä tai verkossa. Lisätietoa tapahtumasta.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdospalveluista lisätietoa täällä.

BusinessOulun kysely liiketoiminnan kehittämisen tarpeista

BusinessOulun digitiimi haluaa auttaa sinua ja tulevaa yritystäsi liiketoiminnan kehittämisessä ja digitaalisuuden edistämisessä.Tulevan talven aikana on tulossa iso kattaus maksuttomia digivalmennuksia ja -tapahtumia. Maksuttomien tapahtumien ohjelmassa on

  • Info-tilaisuuksia, joissa kerrotaan uusista tuulista
  • Valmennuksia, joissa käydään läpi digikehittymisen polkua
  • Workshopeja, joissa työstetään yhdessä kehityskohteita.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tapahtumien sisältöön vastaamalla kyselyyn. Kyselyyn voi vastata lokakuun loppuun mennessä. Kysely vie noin 5 minuuttia.

Vastaa kyselyyn tästä

Tuhannet kiitokset jo etukäteen!

TULEVIA TAPAHTUMIA

Tiistai 2.11
Valtakunnallinen omistajanvaihdoksen asiantuntijaklinikka ja omistajanvaihdostreffit

Valtakunnalliset yritystreffit, jossa pääset sopimaan kahden keskisiä tapaamisia potentiaalisten ostajien tai unelmasi yrityksen omistajan kanssa. Pääset myös keskustelemaan eri asiantuntijoiden kanssa juuri niistä asioista, jotka sinua askarruttaa. Voit osallistua tilaisuuteen joko livenä tai virtuaalisesti. Tilaisuuteen voi osallistua joko nimellä tai nimimerkillä, joten pystyt tuomaan yrityksesi myyntiin ilman julkista profiilia.

Tapahtumaan voi osallistua paikanpäällä Oulussa tai verkon kautta.

Tarkempaa tietoa tapahtumasta löytyy Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdostreffien sivuilta .

Torstai 4.11, klo 9:00-10:00
Minustako itseni pomo? Info itsensä työllistämisestä

Oletko miettinyt oman osaamisesi myymistä? Pitäisikö alkaa kevytyrittäjäksi, perustaa toiminimi, liittyä osuuskuntaan ja millä kaikilla tavoilla voi toimia freelancerina? Eli mietityttääkö mikä itsensä työllistämisen muodoista voisi sopia juuri omaan tekemiseesi? Tule kuulemaan lisää!

Ohjelma:
9:00-9:30 Itsensä työllistämisen monet muodot – Osuuskunta Räiskyvä
9:15-10:00 Toiminimiyrittäjän elämää – Heidi Immonen, Sammalmaja

Tapahtuman järjestää BusinessOulu ja tapahtumapaikkana on BusinessAsema (Hallituskatu 36 B). Tapahtumaa pääsee seuraamaan myös verkossa.

Lisätietoa tapahtumasta täällä.
Ilmoittaudu mukaan täältä.

Keskiviikko 17.11, klo 9:00-10:00
Kevyesti kevytyrittäjäksi. Info kevytyrittäjyydestä

Oletko miettinyt oman osaamisesi myymistä kevytyrittäjänä, mutta et ihan tiedä mistä aloittaa. Miten työstä laskutetaan, mitä pitää ottaa huomioon ja osaanko hinnoitella työni oikein? Tule kuulemaan lisää!

Ohjelma:
9:00-9:30 Yrittäjyyskoulu – Ukko.fi, Outi Rajaniemi
9:30-10:00 Kevytyrittäjän elämää – Pauliina Lappi
10:00-10:15 eStartilla idea käyntiin – Osuuskunta A.Vipunen, Jukka Berg & Pectim Consulting, Anna Leena Ollikainen

Tapahtuman järjestää BusinessOulu ja tapahtumapaikkana on BusinessAsema (Hallituskatu 36 B). Tapahtumaa pääsee seuraamaan myös verkossa.

Lisätietoa tapahtumasta täällä.
Ilmoittaudu mukaan täältä.

Keskiviikko 24.11, klo 11:30 – 15:30
Minustako yrittäjä? Info yrityksen perustamisesta

Oletko suunnittelemassa yrityksen perustamista? Kaipaatko tietoa yrityksen perustamiseen liittyen? Minustako yrittäjä -infossa saat tietoa mieltä askarruttaviin asioihin. Tule mukaan!

Ohjelma:
11:30 Ilmoittautuminen ja kahvit
11:45-12:00 Tilaisuuden avaus ja Uusyrityskeskuksen palvelut: Jarmo Siipola, Oulun seudun Uusyrityskeskus
12:00-12:30 Starttiraha: Henri Paalanne, TE-Palvelut
12:30-13:00 Tilitoimisto aloittavan yrittäjän tukena: Johanna Rahkala, Tilit Tasan Oy
13:00-13:15 Tauko
13:15-13:45 Yrityskaupalla yrittäjäksi: Paula Pihlajamaa, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
13:45-14:15 Pankki aloittavan yrittäjän arjessa: Esko Kujala, Nordea
14:15-14:45 Yrittäjän ja Yrityksen kasvutarina: Joni Ranta-Eskola, Rajobit, Oulun seudun Uusyritys 2021
14:45-15:30 Vapaata keskustelua ja verkostoitumista
15:30 Tilaisuus päättyy

Tapahtumapaikkana on Telesali, BusinessAsema (Hallituskatu 36 B). Tapahtumaa pääsee seuraamaan myös verkossa.

Ilmoittaudu mukaan täältä.