Keväällä kumppaniverkostoomme liittynyt Lakeuden Laskentatoimi on nykyajan vaatimukset täyttävä palveleva tilitoimisto, jossa vankka kokemus ja monipuolinen osaaminen yhdistyvät. Yrittäjinä toimivat Jyrki ja Sakari Kumpula ostivat tilitoimiston vuonna 2020. Yrittäjien lisäksi yrityksessä on 3 työntekijää, joista yksi on aloittanut jo 1994.

KLT-tutkinnon suorittaneilla yrittäjäveljeksillä on aikaisempaa kokemusta isommista toimistoista, joissa he ovatkin päässeet monipuolisesti tekemään erilaisia asioita. Siksi yrityksellä onkin pienehköksi tilitoimistoksi monipuolista osaamista.

 

Asiakaspalvelun panostetaan

”Meillä on aina aikaa asiakkaille. Puheluihin vastataan heti, jos ei puhuta toisen asiakkaan kanssa juuri silloin. Jutellaan hänen kanssaan sen aikaa mitä asia vaatii. Monesti asia ratkeaa jo puhelun aikana eikä välttämättä tarvitse tehdä mitään sen kummempaa. Jos työn alle tulee jotain, niin tehdään ne mahdollisimman pian. Totta kai meilläkin on kiireisiä hetkiä, mutta sen ei tarvitse näkyä asiakkaalle”, Jyrki Kumpula avaa Lakeuden Laskentatoimen toiminta-ajatusta.

 

Yrittäjän kumppani, joka ajattelee yrityksen ja yrittäjän etua

”Varsinkin pienemmissä yrityksissä yrittäjä ja yritys ovat yksi kokonaisuus eikä kaksi erillistä toimijaa. Siksi mietitäänkin yrittäjälle paras ratkaisu. Mietitään vaikka sitä, paljonko yrittäjän kannattaa nostaa palkkaa, jos ei ole pakko ottaa niin paljon kuin saa. Voidaan pohtia, kannattaisiko yritykseen jättää varallisuutta, ja nostaa myöhemmin osinkoja”, Jyrki sanoo.

Kirjanpidosta suurin osa hoidetaan täysin sähköisesti, ja käytössä on Visman Fivaldi- ja Procountor- ohjelmistot. Käytettävä ohjelmisto valitaan yhdessä asiakkaan kanssa niin, että se sopii parhaiten hänen yrityksensä tarpeisiin.

 

Tyrnävältä palvellaan asiakkaita ympäri Suomen

Yritys on toiminut koko ajan Tyrnävällä, ja siellä on tarkoitus pysyä. ”Yksi meille tärkeä asia on tarjota Tyrnävällä palveluita, joita täällä tarvitaan, ja tehdä se laadukkaasti. Haluamme ettei palveluita tarvitse lähteä muualta hakemaan”, Jyrki kertoo.

Lakeuden Laskentatoimen asiakkaista suurin osa on eri aloilla toimivia peruselinkeinotoimintaa harjoittavia mikro- tai pk-yrityksiä. Iso osa on yksinyrittäjiä, mutta osalla on 1–10 työntekijää. Lisäksi asiakkaana on erikokoisia yhdistyksiä.

Suurin osa asiakkaista on Oulun seudulta, erityisesti Tyrnävän ja Limingan alueelta, mutta sähköisen toiminnan ansiosta asiakkaita on ympäri Suomen. Yrityksessä halutaan varmistaa se, että kaikki asiakkaan ehditään kohtaamaan ja heidän asiansa ehditään hoitamaan laadukkaasti, joten uusia asiakkaita ei oteta liikaa.

”Suosittelen aloittavia yrittäjiä olemaan yhteydessä myös tilitoimistoon hyvissä ajoin jo ennen yrityksen perustamista tai ostamista. Tilitoimisto voi auttaa esimerkiksi verotukseen vaikuttavissa asioissa”, Jyrki päättää.

 

Toivotamme Lakeuden Laskentatoimen tervetulleeksi kumppaniksemme!

 

Lisätietoja:

Jyrki Kumpula, 040 823 5201, jyrki.kumpula@laskentatoimi.fi
Sakari Kumpula, 040 823 5204, sakari.kumpula@laskentatoimi.fi
https://www.laskentatoimi.fi/

Artikkelin on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms