Oma Säästöpankki tarjoaa eurooppalaisen takuun avulla tukea suomalaisille mikro ja pk-yrityksille. 70–80 prosentin vakuuksia on saatavissa yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan käynnistämiseen tai kehittämiseen, investointeihin, käyttöpääoman ja yrityskauppojen rahoittamiseen sekä olemassa olevien luottojen jälleen rahoitukseen.

 

EGF-takauksen avulla rahoitusta yrityksellesi

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat olleet koronapandemian aiheuttamien haasteiden edessä jo kaksi vuotta. Vastaukseksi koronakriisin aiheuttamaan pääomatarpeeseen Euroopan investointipankkiryhmä käynnisti vuonna 2021 lyhytaikaisen rahoitusohjelman European Guarantee Fund (EGF), jonka tavoitteena on tuoda EU:n markkinoille lisärahoitusta 200 miljardin euron edestä.

OmaSp:n ja Euroopan investointirahaston (EIF) solmiman yhteistyön ansiosta, OmaSp voi tukea 150 miljoonalla eurolla noin 500 suomalaista pientä ja keskisuurta yritystä koronan aiheuttaman taloudellisen kriisin yli. Tämä on esimerkkinä OmaSp:n poikkeuksellisen ketterästä toimintatavasta yrittäjän pankkikumppanina vastata muuttuviin tilanteisiin.

EGF-takauksen myötä voit saada luotollesi 70 % vakuuden. EGF-takaus voidaan myöntää pk-yrityksille investointien, käyttöpääoman ja yrityskauppojen rahoittamiseen sekä olemassa olevien luottojen jälleenrahoitukseen. Takauslainan suuruus tulee olla enintään 5 miljoonaa euroa ja laina-aika 1–7 vuotta. Takaukseen oikeutettuja ovat yritykset, joissa henkilökunnan määrä on alle 250 ja liikevaihto on alle 50 miljoonaa euroa.

Kannustan yrityksiä olemaan yhteydessä pankkiin matalalla kynnyksellä. EIR-takausten käyttö on erinomainen keino parantaa yrityksen rahoitusmahdollisuuksia, mikäli yritykseltä puuttuu vakuuksia tai yrittäjä haluaa rajoittaa henkilökohtaisten vakuuksien tai takausten käyttöä.

Prosessi on asiakkaan näkökulmasta helppo ja takauksen hinnoittelu varsin maltillinen. Päätös EGF-takauslainasta tehdään paikallisesti OmaSp:ssa. Monet asiakkaamme ovatkin tarttuneet tilaisuuteen ja käyttäneet takausta hyväkseen osana rahoituskokonaisuutta.

Lisätietoa EGF-takauksesta

EaSI-takaus yrittäjien ja itsenäisten ammatinharjoittajien rahoittamiseen

Oma Sp:n kautta sinun on mahdollista saada rahoitusta Euroopan unionin työllisyyttä ja sosiaalista innovointia koskevasta EaSI-ohjelmasta. EaSI-mikrotakaus on mikroyrityksille tarkoitettu takausohjelma yritysten, yrittäjien ja itsenäisten ammatinharjoittajien rahoittamiseen.

EaSI-ohjelmassa yritys määritellään mikroyritykseksi, jos sen palveluksessa on enintään 9 työntekijää ja jonka liikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 2 miljoonaa euroa. Takaus voidaan myöntää suoraan yritykselle tai henkilökohtaisesti yrittäjälle yrityksen perustamista ja liiketoiminnan käynnistämistä varten. Lisäksi takaus voidaan myöntää olemassa olevalle mikroyritykselle yritystoiminnan kehittämiseen tai käyttöpääoman vahvistamiseen.

EaSI-takauslainan enimmäismäärä on 25 000 euroa ja takaisinmaksuaika maksimissaan 6 vuotta. EaSI-takaus antaa luotolle 80 prosentin turvaavan vakuuden. Takaus on asiakkaalle maksuton. Päätöksen takauksesta saa suoraan omalta yhteyshenkilöltä luottopäätöksen yhteydessä.

Lisätietoa EaSI-takauksesta

Oma Säästöpankki on tyytyväisten yritysasiakkaiden pankki

OmaSp:n vahvan paikallisuuden ansiosta tunnemme asiakkaidemme toimintaympäristön hyvin. Teemme kaikki päätökset omassa konttorissa paikallisesti ja nopeasti. Yrittäjän pankkikumppanina OmaSp haluaa tarjota parasta palvelua yrityksen käytännön raha-asioissa sekä rahoitusta ja investointeja koskevissa tarpeissa.

Meillä sinua palvelevat omat asiantuntijamme, joiden kanssa voit yhdessä suunnitella yrityksesi tarpeisiin räätälöidyn palvelukokonaisuuden. Tarjoamme nykyaikaiset pankkipalvelut sekä tavat olla yhteydessä: et ole sidottu aikaan ja paikkaan. Voit keskittyä yrittämiseen. Meillä sama yhteyshenkilö hoitaa myös perheesi pankkiasiat.

Oletpa sitten kokenut yrittäjä tai vasta perustamassa yritystä, kannattaa poiketa paikalliseen OmaSp:n konttoriin. Oulun konttorimme sijaitsee osoitteessa Isokatu 51 ja suorat yhteystietomme löydät osoitteesta www.omasp.fi/oulu.

Marianne Pohjola
Yritysrahoituspäällikkö
Oma Säästöpankki Oyj
marianne.pohjola@omasp.fi
040 835 9709