Monelle yrittäjälle messuille lähtemisessä saattaa olla korkea kynnys, koska ständillä oleminen vie aikaa ja se saattaa tuntua jopa epämiellyttävältä. Promoässät hoitavat osastolla olemisen ja esittelyn yrittäjien puolesta, ja siten tekevät näkyvillä olemisesta helpompaa.

Eeva Kilpeläisen ja Tuukka Haaviston perustama Promoässät Oy tarjoaa promootio- ja juontopalveluita. Promootioissa he esittelevät asiakkaiden tuotteita tai palveluita messujen lisäksi tapahtumissa, kaupoissa ja missä vaan. Juontokeikoilla Tuukka huolehtii asioiden sujumisesta ja hyvästä tunnelmasta.
.

Promoässät toimivat yrityksen edustajina

Eevan ja Tuukan tavoitteena on antaa asiakasyrityksestä positiivinen kuva ja vapauttaa myyjät keskittymään varsinaiseen myyntiin. Valmistautumiseen he tarvitsevat vain ne tiedot, joita toimeksiantaja toivoo heidän kertovan.

Promoässät edustavat yritystä messuilla iloisina ja helposti lähestyttävinä, ja juttelevat messuvieraiden kanssa. He voivat hoitaa esim. maistatuksissa tuotteiden tunnettuuden lisäämiseksi. Potentiaaliset asiakkaat he ohjaavat myyjien luo, jotka voivat jatkaa tarkempia keskusteluita.

Ensimmäisellä toimeksiannollaan Eeva ja Tuukka olivat esittelemässä tilitoimiston palveluita hiusalan messuilla. Siellä he onnistuivat niin hyvin, että viereisen osaston yrittäjä oli yllättynyt kuullessaan, etteivät he olleetkaan kyseisen tilitoimiston palkkalistoilla.
.

Juontokeikat rennolla etelä-pohjanmaan murteella

Yritysjuhlissa ja muissa tapahtumissa isännän tärkein tehtävä on vieraiden kanssa seurusteleminen, eikä amatöörimäinen juontaja anna kovin hyvää yrityskuvaa. Juontaminen kannattaakin antaa ammattitaitoiselle ja supliikille juontajalle.

Tuukka toimii Promoässissä juontajana hoitaen puhumisen persoonallisella murteella. Lisäksi hän huolehtii asioiden sujumisesta, aikataulujen pitävyydestä ja rennon tunnelman luomisesta.
.

Yrittäjäksi kevytyrittäjyyden ja yrittäjyysopintojen kautta

Oulun AMK:n yrittäjyyslinjalla opiskelevat Eeva ja Tuukka ovat aina olleet kiinnostuneita yrittäjyydestä. Tuukka on tehnyt juontokeikkoja yläasteelta alkaen. Eeva on toiminut kevytyrittäjänä tehden lähinnä promootiotöitä. Hän huomasi, että tekemistä riittäisi muillekin ja löysi Tuukan kaverikseen.

Promoässät he perustivat marraskuussa 2023 aloitettuaan yrityksen suunnittelun edeltävänä keväänä opintojensa lomassa. He testasivat ideaansa koulun yrityshautomossa ja ensimmäisten maksavien asiakkaiden toimeksiannoilla. Liiketoimintasuunnitelman ja laskelmat Eeva ja Tuukka tekivät koululla.
.

Oulun seudun Uusyrityskeskukselta vahvistusta idean toimivuuteen

Eeva ja Tuukka kävivät Tuija Aitto-ojan juttusilla, kun he halusivat saada vielä vahvistusta sille, onko heidän suunnitelmassaan potentiaalia. ”Tuija oli heti innoissaan yritysajatuksesta. Sieltä saatiin myös ajankohtaista ja oikeaa tietoa mm. vakuutuksista ja starttirahasta. Häneltä saatiin myös yhteystietoja mahdollista kumppaneista. On helppoa, kun alkaa olla kontakteja mistä kysellä. Kun tarvitaan vaikka lippiksiä, niin nyt tiedetään, mistä kysellä niitä”, Tuukka kertoo.

”On hyvä, että joku ulkopuolinen tekee kysymyksiä, jotka haastaa ajatusta. Silti saatiin varmuutta siihen, että idea on uskottava. Heti seuraavana päivänä tapaamisen jälkeen laitettiin perustamisasiakirjat PRH:lle”, Eeva lisää. ”Suosittelemme ehdottomasti uusyrityskeskuksen palveluita. Ja ollaan me niitä muillekin Terwa-akatemian opiskelijoille jo suositeltu”, he sanovat.
.

Toivotamme Promoässille onnea ja menestystä!

 

Lisätietoa

Kotisivut: Promootio- ja juontopalvelut Oulusta – Promoässät
Instagram: https://www.instagram.com/promoassat/

 

Asiakastarinan on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms