Markkinointi ei ole lakisääteistä, ja siksi moni yrittäjä jättää sen vähemmälle huomiolle. Markkinointi on investointi, joka tuottaa tulevaisuudessa. Investoinnin tavoin se vaatii suunnitelmallisuutta, toteuttamista ja tulosten seurantaa. Markkinointiin pitää siis panostaa koko yrityksen elinkaarin ajan, ei vain silloin kun huonot ajat uhkaavat yrityksen toimintaa.

Markkinointiin pitää panostaa, kun asiakkaita ei ole riittävästi. Eikä sitä kannata unohtaa silloinkaan, kun asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista. Tilanne voi muuttua. Kannattaa siis muistutella asiakkaita omasta olemassaolostaan, ja se muistuttelu tapahtuu markkinoimalla.

Markkinoinnissa kannattaa tehdä oikeita asioita ja ne kannattaa tehdä kunnolla

Yrittäjä ei ehdi eikä osaa tehdä kaikkea itse, eikä tarvitsekaan. Ammattitaistoisten ja luotettavien yhteistyökumppaneiden käyttäminen on järkevää. Siinä missä kirjanpidossa on apuna tilitoimisto, on markkinointiinkin hyvä ottaa avuksi ammattilaiset.

Markkinoinnilla näytetään, mikä yritys on. Sillä rakennetaan asiakasmielikuvaa ja kerrotaan asiakkaille heitä kiinnostavista asioista. Kiinnostus yritystä kohtaan kasvaa, kun keskitytään oikeisiin asioihin ja näytetään houkuttelevalta.

”Ihmiset tekevät johtopäätöksiä yrityksestä sen markkinoinnin laadun perusteella. Huonosta markkinoinnista päätellään helposti tuotteenkin olevan heikkolaatuinen. Sama logiikka toimii palveluiden markkinoinnissa”, Pekka Seppälä Huuru Medialta pohti.

”Vääriin asioihin keskittyminen voi johtaa siihen, ettei asiakas ymmärrä yrityksen myyvän juuri hänelle sopivia tuotteita tai palveluita”, Saagacomsin Satu Lankinen sanoo.

”Tekniikkakin kehittyy niin hirveätä kyytiä, ettei yksi ihminen pysty millään pitämään osaamista ajan tasalla. Siksi on hyvä, että apuna on ammattilaisia, jotka tietävät missä mennään ja mitä pystytään tekemään”, Joona Mäki Huuru Medialta muistuttaa.

Markkinoinnin pitäisi olla investointi, joka tuottaa tuloksia pitkään

Oikeat markkinointipäätökset kantavat pitkään, kun taas virheiden korjaaminen voi olla työlästä tai mahdotonta. Hyvin tehty markkinointi helpottaa myymistä, ja saattaa tehdä aktiivisesta myyntityötä tarpeetonta.

Alkuun ei ole pakko valita kalleimpia vaihtoehtoja, vaikka halvinkaan ei välttämättä ole hyvä. Laadukas yritysilme oikeuttaa myös hieman korkeamman hinnan käyttämisen omassa myynnissä.

”Markkinointia pystyy tekemään kustannustehokkaasti laadusta tinkimättä. Hinta kuvitellaan helposti liiankin korkeaksi, joten kannattaa pyytää hinta-arvioita”, Pekka sanoo.

Hankinnoissa on oleellista varmistaa jatkuvuus. Ostohetkellä halvalta tuntunut vaihtoehto saattaa tulla pitkällä aikavälillä kalliiksi, kun esimerkiksi jokaisesta pienestä lisätyöstä laskutetaan erikseen tai alkuperäistä tuotosta ei voi muokata tai käyttää uudelleen.

”Jos jotain hintatasoa markkinointihankintoihin miettii, niin 5 % budjetoidusta liikevaihdosta on hyvä työluku. Vaikka asiakkaita olisikin, niin kannattaa markkinoida. Kasvu tulee markkinoinnin kautta”, Tuija Aitto-oja Oulun seudun Uusyrityskeskukselta sanoo.

Löydä markkinointiin sopiva yhteistyökumppani

Hyvän yhteistyökumppanin löytäminen on markkinoinnin onnistumisen kannalta tärkeää. Kannattaa kysyä neuvoa myös Oulun seudun Uusyrityskeskukselta ja hyödyntää heidän osaavia kumppaneitaan.

”Kaikki lähtee yhteydenotosta. Aina saa soittaa ja kysyä. Uusien yrittäjien auttaminen ja heidän kanssaan puhuminen on mukavaa. Ei haittaa, vaikka aina ei kauppaa syntyisikään”, Pekka sanoo.

”Yhteistyössä on tärkeää, että kemiat kohtaavat. Silloin tekeminen on mukavaa ja tuloksetkin parhaat. Eli kannattaa soitella”, Satu toteaa lopuksi.

.

Keskustelimme markkinoinnista. Katso video

.

Ota yhteyttä

Tuija Aitto-oja
p. 040 5106 315
tuija.aitto-oja@uusyrityskeskus.fi

Pekka Seppälä
p. 040 1634 555
pekka@huurumedia.com
Mainostoimisto – Huuru Media

Satu Lankinen
p. 050 5018 077
satu@saagacoms.fi
Saagacoms

Artikkelin on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms
Videon on toteuttanut Huuru Media