Suositun Sanginjoen luonnonsuojelualueen vieressä sijaitsevalle Loppulan luontokahvilalle haetaan yhtiökumppania kehittämään ja pyörittämään kahvilan toimintaa. Kahvilan hyvä sijainti, vasta entisöity miljöö, runsas kävijäkunta ja ammattitason keittiö antavat hyvät puitteet kahvilalle. Nykyinen yrittäjä Rita Porkka jatkaa toiminnassa mukana, mutta haluaa keskittyä enemmän luontomatkailupalveluihin.

Loppulan luontokahvila avasi ovensa viime syksynä

Kahvilan avaamisesta alkaen Loppulassa on ollut paljon kävijöitä. Hyvät retkeilyreitit, sieni- ja marjamaastot sekä alueella järjestetyt tapahtumat luonto- ja tonttupoluista rallin erikoiskokeisiin houkuttelevat väkeä. Yhteistyötä tehdään Loppulan ystävät ry:n ja luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa.

Loppula on auki koulujen ollessa kiinni, eli viikonloppuisin ja loma-aikoina keskiviikoista sunnuntaihin. Arkipäivisin kahvilassa järjestetään yritysten kokouksia sekä tyhy- ja virkistyspäiviä. Viikonloppuisin järjestetään paljon perhejuhlia ja muita yksityistilaisuuksia.

Kahvilassa on tarjolla erilaisia itse valmistettuja kahvilatuotteita ja tilausryhmille myös ruokailua. Syksyllä tarjolla oli sunnuntaisin keittolounasta, mutta resurssipulan vuoksi se jouduttiin jättämään pois. Tarjonnassa suositaan lähi- ja pientuottajien tuotteita. Kahvilalla on anniskeluoikeudet, ja valikoimassa on mm.  pienpanimoiden juomia.

Sisällä on 48 asiakaspaikkaa. Lisäksi käytettävissä on terassi ja tallialue, jotka myös ovat anniskelualuetta. Kahvilan ammattitason keittiön ansiosta tarjontaa voidaan kasvattaa paljon nykyistä laajemmaksi.

Suosittu retkeily- ja ulkoilualue

Sanginjoen alue, joka sijaitsee 16 kilometriä Oulun keskustasta, houkuttelee vuosittain noin 70 000 vierasta. Metsähallitus on remontoimassa alueetta ja parantamassa retkeilyreittejä. Syyskuun loppuun mennessä valmistuvan remontin jälkeen alueen kävijämäärän odotetaan tuplaantuvan.

Alueelle ja Naturestin asiakkaiksi on alkanut tulla jälleen myös kansainvälisiä koulutusmatkailuryhmiä, ja syksylle on varattu vierailuja Aasiasta asti. Ritan hyvät kontaktit matkanjärjestäjiin helpottavat vieraiden saamista alueelle.

Uusi yhtiökumppani pääsee kehittämään monien mahdollisuuksien Loppulaa

Rita on metsäpedagogi ja ympäristökasvattaja, josta tuli kahvilayrittäjä vahingossa. Hänen yrityksensä Naturest järjestää yrityksille metsässä toteutettavia virkistystapahtumia, kokouksia ja suunnittelupäiviä sekä kansainvälisille koulutusvierailijoille metsäisiä työpajoja.

Loppulan luontokahvila täydensi hyvin Naturestin palveluita, ja siksi siitä tuli osa Naturestia.

Kahvilatoiminnan tueksi on nyt haussa yhtiökumppani, jolle kahvilan pitäminen on intohimo. Kun uusi kumppani keskittyisi kahvilatoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen, Rita pystyisi kehittämään luontomatkailutarjontaa. Uuden kumppanin tulisi jakaa samanlainen arvomaailma, jossa luonnonsuojelu, ympäristöasiat, vastuullisuus, lähituotteet ja villiyrtit ovat tärkeitä.

Loppulassa on valtavasti potentiaalia, ja Ritalla on paljon ideoita toiminnan kehittämiseksi. Kaikkea ei kuitenkaan pysty tekemään yksin, ja siksi Rita haluaa löytää samanhenkisen yhtiökumppanin kehittämään ja pyörittämään kahvilatoimintaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Ritaan.

Rita Porkka
040 827 4530
rita@naturest.fi

Kotisivut: https://naturest.fi/loppulan-luontokahvila/
Instagram: https://www.instagram.com/naturest_finland/
Facebook: https://www.facebook.com/naturestfinland/

Oulun seudun Uusyrityskeskus auttaa omistajanvaihdoksissa ja uusien yhtiökumppaneiden löytämisessä.

Toiminnassa olevan yrityksen tai osakkuuden ostaminen helpottaa yritystoiminnan aloittamista merkittävästi, kun monet asiat asiakaskunta mukaan lukien ovat jo olemassa. Siksi suosittelemme aloitteleville yrittäjille olemassa olevan yrityksen tai osakkuuden ostamista.

Ostajia neuvomme ja autamme sekä yrityksen ostamiseen että yrittäjyyden alkuvaiheeseen liittyvissä asioissa.

Myyjiä autamme löytämään ostajan, kun kerromme myytävänä olevista tai uutta yhtiökumppania etsivistä yrityksistä yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille. Voimme kertoa vain tiedossamme olevista yrityksistä, joten jos suunnitelmissa on myyminen, kannattaa asiasta kertoa myös meille. Kerro siis meille, jos harkitset myymistä.

Oletko ostamassa tai myymässä yritystä tai osakkuutta? Ota meihin yhteyttä! Yhteystiedot

Osallistumme aktiivisesti yritysten omistajanvaihdoksia edistävään toimintaan Pohjois-Pohjanmaalla.

Artikkelin on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms