Limassolissa 20 vuotta asunut ja työskennellyt Johanna Isola avasi marraskuun lopussa Gaia Ravintolan Oulun keskustaan. Näkyvän sijainnin ja sosiaalisen median ansiosta asiakkaita on riittänyt ensimmäisen parin kuukauden aikana. ”Hyvin ihmiset ovat löytäneet meidät, ja siitä on todella onnellinen olo. Ja on mukavaa, että kävijät ovat jakaneet myös hyviä kokemuksia somessa”, Johanna iloitsee.

Kreikkalainen ruoka on Oulun seudullakin varsin tunnettua ja suosittua. Gaia Ravintolassa tarjotaan aitoa kreikkalaista ruokaa rennossa ympäristössä ja välittömässä ilmapiirissä. ”Hyvän ruoan lisäksi haluan tuoda Ouluun uudenlaista ruokakulttuuria, jossa annoksia saa jakaa kreikkalaiseen tapaan. Voimme siis tuoda asiakkaidemme valitsemat ruoka-annokset keskelle pöytää, josta niitä on helppo jakaa seurueen kesken”, Johanna kertoo.

Ruokalistaa kehitetään vanhaa kunnioittaen ja uutta lisäten. Annoksia mietitään yhdessä keittiömestarin ja kokkien kanssa. Gaiassa kokkina toimiva Johannan poika on puoliksi kyproslainen, ja hän käy lomillaan Kyproksella. Siellä hän tutustuu ajankohtaisiin ruokatrendeihin, joista on tarkoitus ottaa vaikutteita myös Gaian annoksiin.

 

Kyprokselta mukaan elämäntapa, asiakaspalveluhenkisyys ja riskinottokyky

Limassolissa asuessaan Johanna Isola ihastui kyproslaiseen elämäntapaan ja ruokaan. Nuorena ummikkona vieraaseen maahan muuttaminen antoi myös rohkeutta. Siksi hän uskaltaakin ottaa riskejä. ”Usko tähän ravintolaan ja tulevaisuuteen on vahva. Ruoka on aitoa, ja henkilökunta tekee työtä koko sydämellään”, hän toteaa.

Ajatus kreikkalaisen ravintolan perustamisesta Ouluun heräsi pikkuhiljaa. Kyproksella asuessaan Johanna työskenteli hotellialalla, ja Suomeen palatessaan hän halusi jatkaa asiakaspalvelun parissa. Ravintola-ala kiinnosti, ja hän toimikin jonkin aikaa ex-puolisonsa kanssa yrittäjänä Zeppeliinin kreikkalaisessa ravintolassa.

 

Ravintolan lupaprosessi ja rakentaminen kesti yllättävän pitkään

Hallituskadulla sijaitseva kiinteistö löytyi lokakuussa 2022, ja ravintolan suunnittelu alkoi siitä. ”Ajatus oli tehdä remontti parissa kuukaudessa, ja avata ravintola nopeasti. Mutta eihän se niin mennyt. Luvissa kesti yllättävän pitkään. Rakentamaan päästiin toukokuussa 2023, ja sekin kesti kauan. Odottaminen kieltämättä pitkästytti”, Johanna muistelee. ”Onneksi apuna oli hyvä arkkitehtitoimisto, LVI-urakoija ja rakennusmestari.”

 

Yritysneuvojilta apua realistisen taloussuunnitelman tekemiseen

Oulun seudun Uusyrityskeskukseen Johanna otti yhteyttä pankkinsa kehotuksesta tammikuussa 2023. Pankilta oli tullut lainalupaus, mutta laskelmia piti tarkentaa ja yritysneuvojan muistakin neuvoista oli apua.

Johannan avuksi tuli yritysneuvoja Jarmo Siipola, joka neuvoi ja auttoi laskelmien tekemisessä ja hiomisessa. Jarmon kanssa budjetti saatiin realistiseksi ja laskelmia säädettiin kustannusten alettua kasvamaan. Hän myös auttoi ottamaan suunnitelmiin mukaan kaikki tarpeelliset asiat.

”Yhteistyö Uusyrityskeskuksen kanssa sujui oikein hyvin. Apuna oli myös muita neuvojia, jos Jarmo ei ehtinyt auttaa. Asioita hoidettiin puhelimitse ja kasvotusten. Tapaamiset saatiin soviteltua hyvin minun aikatauluihini. Henkilöt sai kiinni eikä ollut pitkiä odotusaikaoja. Heidän kanssaan asiat saatiin nopeasti etenemään. Olen tyytyväinen”, Johanna kiittelee.

 

Toivotamme menestystä Johannalle ja Gaia Ravintolalle!

 

Gaia Ravintola, Hallituskatu 30, Oulu.

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=61554218203255
IG:  www.instagram.com/gaia.ravintola/
Yrityksen kotisivut ovat tulossa.

 

Asiakastarinan on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms