Neuvonta ja mahdollisuus taloudelliseen tukeen on turvallinen tie yrittäjäksi. Jani Noitalehdon Witchgrove-yrityksen tarina on vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin sen pelien.

– Minulla on aina ollut halu kertoa tarinoita, tuore pelialan yrittäjä Jani Noitalehto aloittaa kertomuksen siitä, kuinka hänestä on kuoriutunut yrittäjä.

– Tästä pelistäkin piti alun perin tulla kirja ja minusta kirjailija tai muusikko, Noitalehto naurahtaa.

Noitalehdon Witchgrove-yritys näki päivänvalon reilu puoli vuotta sitten. Yrityksen ensimmäinen peli on parhaillaan työn alla, ja tarkoituksena on saada se julkaisuvalmiiksi tulevan kesän mittaan.

Noitalehdolla ei ole aiempaa kokemusta yrittäjyydestä. Apua yrityksen perustamiseen hän on saanut Oulun seudun Uusyrityskeskuksesta.

– Starttirahan hakeminen vaatii liiketoimintasuunnitelman tekoa. Tällaiselle sisimmältään taiteilijalle se ja kaikki muu byrokratia tuntui aluksi vaikealta paketilta, mutta hyvän yritysneuvojan kanssa asioita on ollut helppo oppia, ja samalla selkeytyi oma visio siitä, mitä haluan tehdä.

BusinessOulun työllisyyspalveluista voi hakea starttirahaa, joka on aloittavalle yrittäjälle tarkoitettu peruspäivärahan suuruinen tuki yritystoiminnan käynnistämiseen.

 

Lue koko tarina täältä