Valkea Hammas on Kaisa Heikkilän perustama, Oulunsalon lentokentäntien varressa toimiva nykyaikainen hammaslääkäriasema, jossa kokeneet hammaslääkärit huolehtivat potilaistaan rauhallisella otteella. Myös tilojen suunnittelussa ovat lempeys, viihtyisyys ja rauhoittavuus olleet tärkeitä teemoja.

Suuhygienistinä toimiva Kaisa on työskennellyt isoilla ja pienillä hammaslääkäriasemilla. Työssään hän on toiminut lähiesimiehenä ja tottunut hoitamaan monipuolisesti vastaanoton toimintaan liittyviä tehtäviä. Koska asioiden kehittäminen tuntuu omalta, hän halusi toimia pienellä ja yksityisellä hammaslääkäriasemalla.

Yrittäjäksi alkaminen ei ollut Kaisalle itsestään selvää. Hän koetti innostaa useampaa tuttua hammaslääkäriä perustamaan yrityksen, johon Kaisakin voisi työllistyä. Kukaan ei kuitenkaan innostunut. Niinpä hän tutki asiaa lisää, ja pikkuhiljaa ajatus omasta yrityksestä kasvoi. Maaliskuun alussa hänen perustamansa hammaslääkäriasema avasi ovensa Oulun ja Kempeleen rajalla.

Ajatus hammaslääkäriaseman perustamisesta lähti kehittymään jo syksyllä 2019, kun Kaisa oli ottanut asian puheeksi yhden välinetoimittajan kanssa Hammaslääkäripäivillä. Silloin hän kävi ensimmäisen kerran juttelemassa asiasta Oulun seudun Uusyrityskeskuksella. Koronan myötä Kaisa otti kuitenkin suunnittelussa pienen tauon, ja halusi katsoa miten pandemia vaikuttaa asioihin.

Pandemiasta huolimatta ajatus ei päästänyt irti. Kesällä 2021 Kaisa kysyi hammaslääkärinä toimivalta Jukka Harjulta, alkaisiko tämä hänelle hammaslääkäriksi, jos hän perustaa yrityksen. Kun Jukka lupautui, alkoi suunnittelu toden teolla.

Hammaslääkäriaseman perustaminen vaatii paljon aikaa ja monenlaisten asioiden selvittämistä, suunnittelua ja valmistelua. Piti löytää tilat ja huolehtia niiden sopivuudesta tarpeisiin, hankkia tarvittava kalusto, miettiä markkinointiin liittyviä asioita ym. Lisäksi piti tehdä laskelmia, hankkia rahoitusta, hakea erilaisia lupia ja sopia viranomaistarkastuksia. Hammaslääkäriaseman piti läpäistä Aluehallintoviraston eli AVI:n tarkastukset. Koska hammaslääkärin vastaanotolla otetaan röntgenkuvia, piti läpäistä myös Säteilyturvakeskuksen eli STUK:in tarkastus. Aluksi monet asiat kauhistuttivat, mutta asioita selvittämällä ja koulutuksiin osallistumalla asiat järjestyivät yksi toisensa jälkeen.

Yrityksen perustamisessa Kaisa on saanut apua, tukea ja kannustusta monesta suunnasta. Perhe, sukulaiset, ystävät ja hammashoitoalalla toimivat ystävät ovat tsempanneet. Myös Valkeassa Hampaassa toimivat mukavat, luotettava ja ammattitaitoiset hammaslääkärit Jukka Harju ja Jaakko Neuvonen sekä suu- ja leukakirurgi Väinö Kurttila ovat tukeneet Kaisaa alusta alkaen. Ihana työyhteisö, hyvä työilmapiiri ja moniammatillinen yhteistyö ovat tärkeitä asioita, ja niistä on tarkoitus huolehtia myös jatkossa.

Yrittäjyysosaamistaan Kaisa on kasvattanut osallistumalla erilaisiin koulutustilaisuuksiin ja webinaareihin. Hän kävi mm. Oulun seudun Uusyrityskeskuksen järjestämässä Minustako yrittäjä -tapahtumassa. Lisäksi Uusyrityskeskukselta Anneli Rinta-Paavola on ollut Kaisan apuna. Anneli on auttanut laskelmien tekemisessä, lupa-asioiden selvittämisessä ja monessa muussa asiassa.

Kaisa on todella kiitollinen saamastaan avusta ja neuvoista. ”Anneli oli korvaamattomana apuna. Eteen tuli yllättäviä asioita, mutta yhdessä niitä saatiin selvitettyä ja kaikki tarvittavat asiat tulivat hoidetuksi”, hän kertoo.

”Meille ovat tervetulleita kaikki asiakkaat taaperosta vaariin. Vastaanotolle pääsee tarvittaessa nopeasti esim. tapaturmatilanteissa. Meidän hammaslääkärimme ovat tottuneet hoitamaan myös pelkopotilaita ja kaikki on suunniteltu niin, että asiakkailla olisi täällä mahdollisimman rauhallinen olo. Tilat ovat myös esteettömät ja kesällä tilanne paranee, kun pihakin saadaan päällystettyä. Olemme hyvien kulkuyhteyksien päässä ja meillä on ilmaiset parkkipaikat”, Kaisa kuvailee yritystään.

”Onhan tämä hyppy tuntemattomaan. Sitten myöhemmin sen näkee, miten tässä kävi. Olen todella kiitollinen saamastani tuesta ja avusta. Kannustus on ollut mieletöntä!” Kaisa iloitsee.

Oulun seudun Uusyrityskeskus toivottaa Kaisalle ja Valkealle Hampaalle onnea ja menestystä!

Valkean Hampaan yhteystiedot:
Puhelin 040 161 2000
Sähköposti asiakaspalvelu@valkeahammas.fi

https://www.valkeahammas.fi/
https://www.facebook.com/valkeahammas
https://www.instagram.com/valkeahammas/

Artikkelin on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms