Oulun seudun vuoden 2021 uusyritykseksi on valittu Rajobit Oy. Palkinnon luovutti Oulun seudun Uusyrityskeskus ry torstaina 7.10. Palkinto jaetaan vuosittain 2–5 vuotta vanhalle, kannattavaa liiketoimintaa harjoittaneelle yritykselle, joka on perustettu Uusyrityskeskuksen avustuksella. Valintakriteereihin lukeutui tänä vuonna myös yrityksen selviytyminen onnistuneesti korona-ajan keskellä.

Vuonna 2018 perustettu Rajobit tuottaa ohjelmistorobotiikkapalveluita yrityksille. Tavoitteena on parantaa yritysten kilpailukykyä ja tuottavuutta automatisoimalla tehtäviä, joiden tekemiseen työntekijöiden aika ei riitä. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Oulussa ja Tampereella.

Oulun seudun Uusyrityskeskus painotti valinnassaan Rajobitin toimitusjohtajan Joni Ranta-Eskolan rohkeutta vaihtaa yli 10 vuoden vakituinen työsuhde riskialttiiseen yrittäjyyteen. Hän kertoo työskennelleensä ohjelmistorobotiikan parissa jo aiemmassa työssään tilitoimistossa, mutta kiinnostus oman työn myyntiin ajoi lopulta yrittäjyyden pariin.

”Elämässä tuli vain sellainen vaihe, että halusin hypätä uuteen. Olin saanut edellisessä työpaikassani hyvän palautteen myötä sen verran itseluottamusta, että tiesin osaavani tehdä tiettyjä asioita ihan yksinkin”, Ranta-Eskola sanoo.

Vuoden uusyritys -palkinto tuli toimitusjohtajalle täytenä yllätyksenä. Hän uskoo, että yrityksen valttikortit palkinnon saamiselle ovat olleet työyhteisön ammattitaito ja kannattava kasvu.

”Tällainen ulkopuolelta tuleva tunnustus on todella hieno juttu. Tulee hyvä fiilis siitä, että työmme on huomattu. Vaikka välillä on rankkaa, niin tällaisten tärkeiden välietappien myötä usko omaan tekemiseen säilyy.”

 

Lisätietoja:
Oulun seudun Uusyrityskeskus ry, Tuija Aitto-oja p. 040 5106315
Rajobit Oy, Joni Ranta-Eskola p. 0400 893359