yrittäjiä eri tilanteissa

Voisiko yrittäjyys olla sinun juttusi? 

Onko sinulla hyvä yritysidea tai ei ideaa, mutta yrittäjyys kiinnostaa.  Entä onko sinulla yrittäjänä tarvittavia ominaisuuksia? Haluaisitko pallotella ajatusta yrittäjyydestä sparraajan kanssa?

Onneksi sinun ei tarvitse miettiä näitä asioita yksin!

Hakemalla mukaan nuorten yrityssparraukseen pääset pohtimaan yrittäjyyttä yhdessä ammattitaitoisen sparraajan kanssa. Oulun seudun Uusyrityskeskuksen ja Koillis-Suomen Aikuiskoulutuksen (KSAK) valmentajat ovat tukenasi, kun mietit yrittäjyyttä tulevaisuuden uravaihtoehtona.

Oulun seudun Uusyrityskeskuksen nuorten yrityssparraus

Autamme sinua tunnistamaan, millaisia yrittäjäominaisuuksia sinulla on ja mitä kenties puuttuu. Lisäämme yrittäjyysosaamistasi niissä asioissa, joissa sitä tarvitset.

Tavoitteenamme on auttaa sinua tekemään juuri sinulle oikea päätös. Se voi olla yrityksen perustaminen, omistajanvaihdoksella yrittäjäksi ryhtyminen tai kevytyrittäjäksi alkaminen. Lopputuloksena voi olla myös sopivaan, yrittäjyysosaamista lisäävään koulutukseen hakeutuminen ja yrittäjäksi ryhtymisen siirtäminen tulevaisuuteen. Ymmärrämme myös sen, että yrittäjyys ei sovi kaikille, ja siksi yrittäjyyden unohtaminenkin voi olla hyvä ratkaisu.

Voit siis huoletta hakeutua yrityssparraukseen. Se ei sido sinua vielä mihinkään!

Kenelle nuorten yrityssparraus on tarkoitettu?

Yrityssparrauksen kohderyhmään kuuluvat 18–30-vuotiaat Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja Oulun seudun, Raahen seudun ja Jokilaaksojen työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, jotka harkitsevat yrittäjyyttä yhtenä työllistymisensä mahdollisuutena.

Miten nuorten yrityssparraus etenee?

Yrityssparraaja-valmennukseen hakeudutaan Pohjois-Pohjanmaan TE-palvelujen kautta. Hakeudu tästä.

Kun sinut on hyväksytty sparraukseen, saat itse valita sparraajaksi meidät tai KSAKin. Jos päätät aloittaa yrittäjyysmatkasi meidän kanssamme, soitamme sinulle 7 arkipäivän kuluessa siitä, kun saamme tiedon osallistumisestasi sparraukseen. Puhelussa keskustelemme taustastasi, tavoitteistasi ja toiveistasi. Samalla voit valita osallistutko mieluummin yksilö- vai ryhmäsparraukseen.

Yrityssparrauksen sisältö suunnitellaan sinulle henkilökohtaisesti omien toiveidesi ja tarpeidesi pohjalta. Sparrauksen kokonaiskesto vaihtelee 1–15 tunnin välillä.

Aiheina voivat olla esim.

  • omat yrittäjyyteen liittyvät valmiutesi, vahvuutesi ja heikkoutesi sekä keinot niiden vahvistamiseksi
  • yrittäjän ja yrityksen velvollisuudet
  • eri yritysmuodot ja kevytyrittäjyys
  • omistajanvaihdokset eli yrityksen ostaminen tai sukupolvenvaihdokset
  • yrittäjän verkostot ja sidosryhmät

Sparraus tapahtuu pääsääntöisesti Oulussa BusinessAsemalla tai Teamsissä. Ryhmäsparraukset pidetään lähitapaamisina mahdollisia poikkeustilanteita lukuun ottamatta.

Varsinaisten sparrausten lisäksi pidämme yrittäjyyttä, yrittäjävalmiuksia, yrityssuunnittelua ja yritystoiminnan perusteita käsitteleviä webinaareja, joihin voit osallistua vapaasti oman kiinnostuksesi ja tarpeidesi mukaisesti.

Miten nuorten yrityssparraukseen voi hakeutua?

Voit hakea nuorten yrityssparraukseen tästä. Löydät yrityssparrauksen myös TE-toimiston tapahtumakalenterista.

Lisätietoa

Tuija Aitto-oja
tuija.aitto-oja@uusyrityskeskus.fi
040 5106 315

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus