Uusin kumppanimme MSTConsulting Oy (MSTC) on oululainen asiantuntijayritys, joka on toiminut liiketoiminnan kehittäjänä vuodesta 2004. MSTC rakentaa ja ylläpitää pk-yrityksille ISO standardien mukaisia laadunhallintajärjestelmiä, ympäristöjärjestelmiä sekä työterveys- ja turvallisuusjärjestelmiä. Lisäksi MSTC kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa sekä tarjoaa ohjelmisto- ja turvallisuuspalveluita.

MSTC:n palvelut soveltuvat niin pienille kuin isommillekin yrityksille toimialasta riippumatta. ”Asiakkaitamme ovat niin jätelaitokset kuin kahden hengen maansiirtofirmat ja kaikkea siltä väliltä”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Teemu Myllyoja. Toimintajärjestelmän rakentamisen tai turvallisuusasiakirjan laatimisen jälkeen MSTC tarjota tukipalveluita, joiden avulla varmistetaan järjestelmän toimivuus ja ajantasaisuus sekä asiakirjojen päivittäminen. ”Ensimmäiset toimintajärjestelmät olemme rakentaneet asiakasyrityksillemme heti yrityksen perustamisvuonna 2004 ja osa asiakkaistamme on jatkanut tukipalveluasiakkaana aina tähän päivään saakka”, toteaa Teemu Myllyoja.

MSTC:n uusin palvelu on LJP – Liiketoiminnan jatkuva parantaminen. Palvelu on kehitetty vallitsevan koronapandemian aikana, kun yritykset pakotettiin käyttämään etätyökaluja. Samalla huomattiin kuinka paljon mahdollisuuksia esimerkiksi Microsoft 365 tarjoaa, mutta valitettavasti harva yritys osaa hyödyntää niitä ominaisuuksia toiminnassaan. Uudessa palvelussa Microsoft 365 ominaisuuksia otetaan monipuolisesti yrityksen käyttöön juuri sitä parhaiten palvelevalla tavalla.

Kari Raivio MSTConsultingista on huomannut, että yritysten kehitystarpeista puhuttaessa hyvin yleisesti myönnetään tarpeita olevan, mutta kehittämiselle ei ole aikaa. ”Vastaus itsessään antaa jo yritykselle ensimmäisen kehityskohteen ja Microsoft 365 ominaisuuksia hyödyntämällä liiketoiminnan kehittämiselle saadaan rakennettua aikaa”, Kari Raivio toteaa. Esimerkiksi jo pelkästään Planner-ominaisuuden hyödyntäminen muistutuksineen auttaa jäsentämään yrittäjän työaikaa. Plannerin lisäksi Microsoft 365 tarjoaa lukemattoman määrän työkaluja, jotka kuuluvat Microsoftin kiinteään kuukausihintaan. Näitä työkaluja hyödyntämällä yrityksen ei siis tarvitse ostaa erillisiä lisenssejä tai ohjelmistoja.

Uusi LJP-palvelu on rakennettu yritysten sisältä nouseviin kehitystarpeisiin. Tarkoituksena ei siis ole pakottaa erilaisia yrityksiä ja yritysten kehitystarpeita samaan muottiin. Yritysten kehitystarpeet voivat nousta monista asioista, esim. liiketoimintasuunnitelmasta, riskien arvioinnista tai käytännön työstä. LJP-palvelussa yrityksen kehityskohteille luodaan malli, jonka avulla toimintaa parannetaan jatkuvasti ja systemaattisesti. Näin liiketoiminta ei ole sattumanvaraista, vaan onnistumiset voidaan toistaa.

Toivotamme MSTConsulting Oy:n tervetulleeksi Oulun seudun Uusyrityskeskuksen kumppaniverkostoon!

Lisätietoja MSTC:n palveluista osoitteesta www.mstc.fi
ja Teemu Myllyojalta (044 338 3235) sekä Kari Raiviolta (040 166 2904).

 

Artikkelin on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms