Monet osaavat yhdistää UKKO.fi -palvelun kevytyrittäjyyteen, onhan se Suomen suurin ja tunnetuin kevytyrittäjyyspalvelu. Mutta UKKO on paljon muutakin. Se on yrittäjien apuna erilaisissa taloushallintoon liittyvissä tehtävissä ja rutiineissa, ja tarjoaa myös monipuolista tietoa ja neuvontaa yrittämiseen liittyen. Toiminimiyrittäjille on tarjolla mm. laskutus- ja kirjanpitopalveluita. Yrittäjyyskoulusta löytyy hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa yrittäjyydestä haaveileville ja sitä suunnitteleville sekä jo yrittäjinä toimiville.

UKKO Kevytyrittäjyys auttaa keskittymään oman osaamisen myymiseen ja työkeikkojen laskuttamiseen helposti ja vaivattomasti. Ainoa itse hoidettava hallinnollinen tehtävä on laskun kirjoittaminen asiakkaalle ja palvelu hoitaa kaiken muun byrokratian. Asiakas saa laskut, ja palvelu hoitaa kevytyrittäjän verot ja muut maksut niistä, ja lisäksi tekee tarvittavat viranomaisilmoitukset.

Uutena palveluna yrittäjille on tarjolla myös UKKO Toiminimiyrittäjyys, jossa toiminimiyrittäjiä autetaan pitkälti samoissa asioissa, kuin UKKO Kevytyrittäjiä. Tässä yrittäjä on kuitenkin itsenäinen yrittäjä, jolla on oma Y-tunnus. Tällöin yrittäjä saa ALV-palautukset tekemistään hankinnoista ja voi olla oikeutettu ALV-alarajahuojennukseen. UKKO hoitaa tarvittavat ALV- ja muutkin veroilmoitukset yrittäjän puolesta.

Vaikka UKKO on suunnattu erityisesti kevytyrittäjille ja toiminimiyrittäjille, on UKKO Yrittäjyyskoulussa todella paljon hyödyllistä tietoa kaikille yrittäjille yritysmuodosta riippumatta. Sieltä saa vastauksia moniin yrittämiseen liittyviin kysymyksiin. Tiedosta on apua mm. oman yrityksen suunnittelussa ja kun miettii alkaako kevytyrittäjäksi vai toiminimiyrittäjäksi tai olisiko osakeyhtiö tai jokin muu yritysmuoto sopivampi vaihtoehto.

Yrittäjyyskoulussa on ilmaisia verkkokursseja ja ladattavia oppaita sekä paljon blogeja ja videoita monipuolisista aiheista. Tietoa löytyy yrittäjyyden eri vaiheisiin aina yritystoiminnan käynnistämisestä sen lopettamiseen. Aiheina on mm. yritysmuodon valitseminen, liiketoimintasuunnitelman kirjoittaminen, markkinointi, hinnoittelu, kirjanpito ja verotus. Asioita käydään läpi mahdollisimman yksinkertaisesti, ja mukana on ymmärtämistä helpottavia esimerkkejä. Sisältöä on paljon ja sitä tulee jatkuvasti lisää. Yrittäjyyskouluun kannattaakin palata aina silloin tällöin saamaan vinkkejä ja ratkaisuja ajankohtaisiin asioihin.

Koska kevytyrittäjyys ei ole juridinen käsite, ja työn tekemisen tapana melko tuore ilmiö, voi olla vaikeaa tietää mihin on ryhtymässä kevytyrittäjyyttä aloittaessa. Siksi onkin erityisen tärkeää saada asiasta lisätietoa ja neuvoja luotettavasti ja ymmärrettävästi. Toki tiedon ja neuvojen saaminen on tärkeää muillekin yrittäjille. UKKO.fi -palveluissa apua on saatavilla monessa eri kanavassa. Verkkosivustolla on paljon monipuolista tietoa Yrittäjyyskoulu mukaan lukien. Sivuston kautta voi myös jättää vaikka yhteydenottopyynnön. Yrittäjyyteen liittyviin kysymyksiin saa arkisin apua asiakasneuvonnasta, johon voi olla yhteydessä sähköpostilla tai soittamalla.

UKKO.fi on jatkuvasti kasvava palveluntuottaja. Tällä hetkellä ainoa toimipiste sijaitsee Helsingissä, mutta suunnitelmissa on toimipisteen avaaminen Ouluun vuoden 2022 aikana.

Kumppaniverkostoomme UKKO.fi liittyi tänä syksynä. Tervetuloa Oulun seudun Uusyrityskeskuksen kumppaniksi!

 

Lisätietoa:

www.ukko.fi/

UKKO Kevytyrittäjyys
www.ukko.fi/kevytyrittajyys/ , asiakaspalvelu@ukko.fi , 09 6980 934 (arkisin kello 8–18)

UKKO Toiminimiyrittäjyys
www.ukko.fi/toiminimiyrittajyys/ , asiakaspalvelu@ukkopro.fi , 09 427 20861 (arkisin 9-16)

 

Artikkelin on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms