Aktiiviuransa lopettanut huippujääkiekkoilija Markus Seikola valmistui liikuntaneuvojaksi vuonna 2019. Oman yritystoiminnan aloittamista hän oli miettinyt siitä asti, kun 16 vuoden aktiiviura jääkiekon pohjoismaisella huipulla loppui terveysmurheisiin vuonna 2016. Seikola oli koko ammattilaisuransa ajan kiinnostunut omien fyysisten ominaisuuksien kehittämisestä. Seikolasta alkoi tuntua, että saatu tietotaito olisi jalostettavissa yritystoiminnaksi.

”Fysiikkavalmennus koostuu monesta eri osa-alueesta, kuten voima, nopeus, ketteryys, kestävyys, ravinto ja lepo. Haluan jatkossa kehittää sekä yksilöitä että ryhmiä. Suunnittelen ohjelmat, opetan, ohjaan ja näytän harjoitteet”, Seikola kertoo. Lapsuuden ja nuoruuden lajeina Seikolalla oli jääkiekko ja pesäpallo. Ehkä juuri siksi hänen asiakkainaan on paljon jääkiekon pelaajia ja pesäpalloilijoita. Kasvavassa määrin myös salibandyn pelaajat ovat löytäneet tiensä Seikolan oppien pariin. Seikola haluaakin toimia sellaisten eteenpäin pyrkivien yksilöiden kanssa, jotka haluavat kehittyä urheilijoina ja urheilijaksi.

Seikola on määritellyt itselleen myös yrittäjänä tavoitteet ja niihin liittyy vahvasti asiakaskokemus: ”Tyytyväiset asiakkaat on parasta! Ja että asiakkaan ominaisuudet kehittyvät. Toki myös se, että saa tehdä sitä mistä oikeasti tykkää on erittäin tärkeää.”

Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus olivat myös osa yritystoiminnan aloitusta. ”Onneksi otin yhteyttä Oulussa Uusyrityskeskukseen! Apuna toimi yritysneuvoja Jarmo Siipola. Häneltä sain hyviä neuvoja liiketoiminta- ja taloussuunnitelman laatimiseen. Lisäksi sain paljon muutakin tietoa mm. starttirahaan, YEL:iin, tilitoimiston valintaan ja vakuutuksiin liittyen. Olen erittäin tyytyväinen palveluun ja suosittelen, jos olet perustamassa yritystä”, Seikola jatkaa.

Markus Seikola aloitti oman yritystoiminnan alkukesästä. Seiko Training toimii alihankintasopimuksella fysiikkavalmentajana Kuntomo Oy:ssä Oulussa.

Oulun seudun Uusyrityskeskus toivottaa Markukselle onnea ja menestystä tulevaan liiketoimintaan!

Lue lisää: Markus Seikola Kuntomo